Купуючи навіть самий дорогий якісний клінкерну цеглу Ви повинні розуміти, що зовнішній вигляд будинку і довговічність фасаду залежить ще й від кваліфікації каменяра і дотримання технології кладки.

Основні правила облицювання будинку клінкерною цеглою :

ПРАВИЛЬНЕ СКЛАДІРОВАНІЕ- піддони з цеглою слід складувати на будівельному майданчику в сухому місці з твердим покриттям, в якому немає загрози забруднення цегли розчином, бітумом або іншими речовинами, що приводять до стійких, важко переборним або взагалі непереборним плям, роздруковані піддони слід вкривати захисною плівкою.

ПРАВИЛЬНИЙ рОЗЧИН-для кожного виду облицювальної цегли, залежно від його водопоглинання, слід застосовувати відповідний розчин кладки. Існує кілька видів цегли по здатності вбирати вологу: клінкерна цегла з низькою вологопоглинання менше 3%, із середнім влагопоглощенієм 4-8%і облицювальну цеглу з високим влагопоглощенієм більше 10%. До цих видів цегли слід застосовувати розчини кладок, які мають різний час зв'язування. Найкраще застосовувати готові заводські кладочні суміші, які мають певний колір, зручні в застосуванні (досить тільки додати воду) і безпечні-не містять вапна і шлаку. Такі готові кладочні суміші для різних видів облицювальної цегли виробництва CRH, Quick-Mix, Baumit добре зарекомендували себе серед професійних каменярів і забудовників. Приймаючи рішення про приготування розчину власними силами, слід розуміти, що отримати якісний однотонний шов буде дуже складно, так як будівельники будуть готувати кладочную суміш з декількох компонентів і незначна зміна пропорції цих речовин призведе до негативного результату.

ПРАВИЛЬНА КЛАДКА -Облицювальна цегла не рекомендується укладати "під пруток". На окремі частини фасаду треба застосовувати цегла з однієї виробленої партії. Цегла це натуральний продукт, і цеглу з різних партій можуть відрізнятися кольором. У процесі кладки слід змішувати цеглу з різних піддонів, мінімум з трьох. Змішування цегли з декількох піддонів дозволить отримати ефект гармонійного взаємного проникнення квітів. Не слід проводити кладку під час дощу, морозу і при високій температурі вище 25 градусів. Готову стіну слід захищати від попадання вологи і прямих сонячних променів мінімум 14 днів. Для цоколя і димоходу слід застосовувати тільки повнотіла облицювальна цегла.

ПРАВИЛЬНЕ АРМУВАННЯ-для зв'язку облицювальної цегли з основною стіною будинку необхідно застосовувати тільки анкера з нержавіючої сталі, які не схильні до корозії і з часом не втрачають своєї несучої здатності. Застосування заставних з чорних металів може привести до появи іржі на фасаді, зміни кольору шва і повного руйнування зв'язку з основною стіною, поява тріщин і осідань.

 Правильне заповнення шва

ПРАВИЛЬНИЙ ШОВ -рекомендується виконувати кладку і розшивання з використанням одного і того ж розчину, призначеного одночасно для кладки і виконання швів (наприклад, кладочні суміші Quick-Mix VK, VM, VZ). У разі виконання кладки з наступною затіркою швів шовним розчином, слід залишити вглиб порожнечу 10-12 мм для подальшого заповнення затіркою. Форма готового шва повинна бути максимально заповнена по краях з увігнутістю до середини. При попаданні суміші на цеглу негайно прибрати забруднення за допомогою жорсткої щітки, залишки змити водою.

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння