Однозначно сказати, де знаходиться батьківщина черепиці - неможливо, так само, як відповісти на питання, де вперше людина стала використовувати глиняний посуд. Найпростіші форми покрівельної черепиці віку кілька тисячоліть знаходять археологи на території Китаю, Індії, стародавнього Вавилона і Єгипту. Найдавніші цивілізації, які відомі нам, використовували для покрівлі обпалені черепиці жолобчастою або плоскої форми.

Одне можна сказати з упевненістю, що в Європу черепиця прийшла із Середземномор'я.

Успадкована від римлян черепичний дах ідеально підходить для кам'яних осель. Черепична покрівля вінчала собою і грізний фамільний замок нащадків хрестоносців, і просторі будинки купців, а також і маленькі, але затишні будинки ремісників. Стіни з каменю або цегли здатні простояти століття, і по довговічності керамічна черепиця їм не поступається: термін її служби - сотні років.

Весь цей час вона надійно захищає будинок від вологи, зберігає тепло взимку, а влітку - прохолоду , не дає шуму проникати в будинок. Не дивно, що любов європейців до цього покрівельного матеріалу не слабшає і після сотень років.

Черепичний дах у нас традиційно асоціюється з Європою. Дійсно, в даний час вона користується найбільшим попитом саме у європейців. Наприклад, в Німеччині на частку черепиці припадає близько 80%ринку покрівельних матеріалів. Які ж риси німецького характеру здатні пояснити таку популярність кераміки? Безумовно, це, перш за все, прагнення до надійності і грунтовності, бажання жити «як за кам'яною стіною».

В Європі традиції виробництва керамічної черепиці налічують кілька століть, а зусилля німецьких технологів зробили черепицю якіснішою, довговічною і різноманітної за формою і кольором. Саме німецькі технологи розробили технологію ангобірованія черепиці - нанесення спеціального покриття, яке надає черепиці різний колір. Ангоба наноситься на сиру заготовку до запікання, тому ангобірована черепиця не вицвітає і не вигорає під впливом сонячного випромінювання. Для виробництва більшої різноманітності забарвлень черепиці застосовується технологія глазурирования.

Технологія виробництва глазурованої черепиці дозволяє зробити черепицю, практично, будь-якого відтінку!

Відзначимо основні переваги керамічної черепиці:

довговічний матеріал - розкопки археологів підтверджують це,

комфортний матеріал, має унікальні експлуатаційні показники - гасить шум дощу, згладжує перепади температури, не тріщить під час нагрівання або охолодження під впливом погодних чинників,

надійний матеріал - завдяки своїй вазі і дрібномодульних черепична покрівля витримує навіть ураганний вітер, не вицвітає і не вигорає весь термін служби,

< p> красивий матеріал - при великому різноманітті кольорів і форм, керамічна черепиця допоможе втілити будь-який дизайнерський проект, а найголовніше, дах через сто років буде мати такий же зовнішній вигляд, як і нова,

економний матеріал - завдяки малому формату черепиці при монтажі відходи на підрізування складають від 0 до 3%в залежності від складності даху,

екологічно чистий матеріал - для виготовлення використовується тільки глина, а фарбування відбувається тільки із застосуванням аНГОБ на основі натуральних оксидів металів або глазурі - ця технологія застосовується для виробництва посуду.

з перевагами черепиці ми розібралися, а які у неї недоліки, постійно запитують наші скептики?

Існує думка, що недоліком керамічної черепиці є її вага. Однак, власна вага черепиці становить не значну частку в розрахунковому навантаженні на кроквяну конструкцію в порівнянні зі сніговим і вітровим навантаженнями. Рішення завдання полягає в незначному збільшенні перерізу крокв. У розрахунку фундаменту маса черепичної покрівлі становить всього 2-3%від загальної маси стін.

У черепиці є ще один «недолік»: її монтаж можна довірити тільки професіоналам. Черепиця підходить для дахів будь-якої конфігурації, але змонтувати черепичні дахи, яка буде приносити своїм господарям тільки радість, можна довірити тільки професійним покрівельникам.

В даний час на покрівельному ринку України пропонується черепиця багатьох виробників, різних форм і забарвлень, різної цінової категорії.

Як зробити правильний вибір черепиці, щоб покрівля надійно служила довгі роки?

В-першу чергу необхідно звертати увагу на кліматичний регіон, де проводиться черепиця. Не рекомендується застосовувати для наших дахів черепицю, яка проводиться для південних регіонів, де немає таких зим, як в Україні - це в першу чергу Болгарські і Сербські заводи. Хоча за ціною - це найдешевша черепиця на нашому ринку і багатьох покупців приваблює саме низька ціна цієї черепиці.

Не всі виробники Італії, Іспанії, Португалії та Франції перевіряють свою черепицю на морозостійкість.

Французький концерн TERREAL має суворі розмежування по застосуванню своєї черепиці для різних кліматичних зон. Тому, в Україні відвантажуються тільки ті види черепиці, які пройшли тести на морозостійкість.

Серед італійських виробників хочеться відзначити завод SERENI концерну S.ANSELMO, де на черепицю, вироблену для північних регіонів, ставлять спеціальний знак - сніжинка, яка означає, що черепиця може застосовуватися в регіонах з суворими зимами.

в Португалії тільки компанія MARGON виробляє черепицю, яку рекомендовано застосовувати в країнах з холодним кліматом. Ця компанія виробляє унікальні види черепиці з водопоглащением менше 1%. Ця клінкерна черепиця по своїй морозостійкості перевершує всіх європейських виробників!

Абсолютно вся черепиця німецьких виробників рекомендована для влаштування покрівлі в нашій кліматичній зоні. Найбільші і вже відомі в нашій країні:

NELSKAMP, BRAAS, CREATON, JACOBI-WALTHER, KORAMIC, MEYER-HOLSEN, ROBEN.

Виникає у споживача питання: якщо всі ці виробники випускають якісну черепицю, то чому ціна у схожих моделей різна? А справа в тому, що різні виробники використовують різні допуски стандарту контролю якості та відбраковування продукції. Під час випалу черепиці відбувається зміна її геометричних розмірів і може з'являтися незначна кривизна в площині черепиці. Так ось, у різних виробників допуски розмірів і кривизни відрізняється, хоча всі вони відповідають єдиним європейським нормам. Таким чином, чим більше черепиці вибраковується після випалу, тим дорожче вона виходить. Але це не говорить про те, що дешева черепиця служитиме менше, ніж дорога. Дешева черепиця вимагає великих витрат часу при монтажі.

Великий вплив на ціну черепиці надає вид покриття: натуральна, ангобірована або глазурована.

Натуральна - це черепиця, вироблена без будь-якого фарбування глиняної заготовки. Має традиційний теракотовий колір, який відрізняється у різних виробників через колір застосовується глини. Це найдешевший вид черепиці.

Ангобірованная - це черепиця, пофарбована спеціальної Ангоба. Ангоби бувають різних відтінків червоного, коричневого, сірого і чорного кольору. За вартістю такий вид черепиці трохи дорожче, ніж натуральний.

Глазурована - це черепиця з нанесеною глазур'ю всіляких відтінків. Це найдорожчий вид черепиці. Вартість різних кольорів глазурованої черепиці теж відрізняється, тому що виробництво глазурі різного кольору має різну вартість. Найдорожчі - це чорні, сині, жовті й зелені глазурі.

Однак, надійність черепиці не залежить від її покриття і натуральна черепиця служитиме Вам стільки ж, скільки і глазурована. Вибір залежить лише від естетичного вигляду даху, який Вам більше подобається.

Таким чином, вибираючи черепицю для свого будинку Вам, треба вибрати:

  1. Форму черепиці , яка може бути: «середземноморська» високоволновая, традиційна середньохвильова, двохжолоба або плоска.
  2. Колір черепиці - відтінки аНГОБ і глазурі у різних виробників різні.
  3. Розмір черепиці - може бути крупномодульних з витратою 5-10 шт на м2, среднемодульная з витратою 11- 14 шт на м2, або дрібномодульних з витратою 18-70 шт на м2.

Коли Ви визначилися з цими параметрами можна вибирати виробника, який може надати Вам черепицю, що задовольняє всім вашим вимогам.

Компанія «Сучасний дім» має десятирічний досвід роботи з різними виробниками керамічної черепиці. Наші фахівці допоможуть Вам зробити правильний вибір черепиці, яка буде максимально відповідати Вашим вимогам і перевагам. Компанія "Сучасний дім" складається у Всеукраїнському Союзі Покрівельників і наші покрівельники професійно виконають монтаж несучої конструкції даху і грамотно змонтують черепицю, яка буде надійно служити довгі роки Вам, Вашим дітям, онукам і онукам Ваших онуків!

ЛЕГКО БУДУВАТИ - КОМФОРТНО ЖИТИ!

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння