Травертин для фасаду

Травертин це натуральний матеріал, який утворюється шляхом мінералізації карбонату кальцію, що знаходиться в підземних вуглекислих водах, в результаті осадження кристалів аргоніта і кальциту. Простіше кажучи, травертин утворюється в тривалому процесі вапняних відкладень. Найчастіше такі вапняні відкладення відбуваються в місцях виходу мінеральних вод на поверхню, де тиск води знижується і відбувається її інтенсивне випаровування.

Найбільш наочний приклад вапняних відкладень, який спостерігали багато людей в підземних печерах це сталактити і сталагміти. Такі ж відкладення травертину можна побачити в місцях виходу мінеральних джерел на поверхню-це Егерсалок (Угорщина), Памуккале (Туреччина), Єллоустонський заповідник (США).

Травертин дуже гарний камінь. Він використовується для обробки фасадів будівель, внутрішніх приміщень, а також для облицювання підлоги та доріжок.

 Фасад з орнаметамі

Травертин, відомий з найдавніших часів як тібурскій камінь, знайшов широке застосування в стародавньому Римі. Найвідоміше будова, де був використаний травертин-це будівля Колізею в Римі, яке збереглося до наших днів.

У Римі знаходиться і саме велике будова з травертину -Собор Святого Петра у Ватикані.

Ці приклади свідчать про якість травертину, його властивості не змінювати структуру і зовнішній вигляд тисячоліття!

Компанія «Сучасний дім» пропонує для оздоблення фасадів будинків і внутрішніх приміщень травертин, який видобувається на одному з кар'єрів в Туреччині.

Цей каменедобувних завод виробляє розпилювання та обробку травертину.

Тут проводяться різні формати облицювального каменю з різною обробкою поверхні: колота, антична, брашірованная, полірована.

наш травертин має найбільшу щільність, тому з нього можна виробляти плитку розміром 610х915 мм при товщині всього 12 мм, що дозволяє монтувати її прямо на клей без застосування дорогих несучих систем.

Висока щільність каменю обумовлює його низьке водопоглинання - всього 2%, а значить його високу морозостійкість, що дозволяє використовувати наш травертин для обробки фасадів без додаткової просочення гидрофобизатором.

Травертин має досить велику кольорову гаму: білий, жовтий, червоний, сірий та ін., що дає можливість створювати інтер'єри і фасади на будь-який смак.

Плитка з травертину може мати поверхню гладку, колоту, поліровану або штучно состаренную шляхом обливання. Комбінування плитки різної структури дозволяє створювати неповторні дизайнерські інтер'єри.

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння