клінкерна плитка

Керамічна плитка для оздоблення стін і підлоги почала застосовуватися ще в стародавньому Єгипті, Месопотамії, Китаї та багатьох інших регіонах. Спочатку різнобарвною керамічною плиткою прикрашалися стіни храмів, палаци володарів. Кожна плитка виготовлялася вручну, її розписували орнаментом художники і, тому, таку дорогу облицювання могли собі дозволити тільки дуже багаті люди.

З часом технологія виробництва облицювальної плитки удосконалилася, з'явилися більш механізовані способи формування, нанесення різних малюнків, глазурі , більш прогресивні печі для випалення і, таким чином, виробництво плитки набуло масового характеру. Керамічною плиткою стали облицьовувати будинки як зовні так і всередині, але все ж, обробка плиткою залишалася недоступною простим людям.

Оздоблення стін і підлоги керамічною плиткою знайшла широке застосування тільки в минулому столітті, коли з'явилися великі заводи з автоматизованим обладнанням для виробництва керамічної плитки різних форматів і кольорів.

Такі властивості керамічної плитки як, довговічність, легкий монтаж, простий догляд, зробили цей облицювальний матеріал дуже популярним.

для реконструкції фасадів старих будівель почали застосовувати керамічну плитку формату облицювальної цегли, щоб без додаткових робіт з посилення фундаменту можна було б додати будинку оновлений вигляд.

Спочатку клінкерну плитку в форматі цегли виготовляли заводи з виробництва керамічної плитки. В даний час асортимент клінкерної плитки «під цеглинка» дуже великий, т. К. Її почали виробляти на цегельних заводах спеціалізуються на виготовленні клінкерної цегли. Такі виробники клінкеру як Muhr, CRH, Vandersanden, Feldhaus, S. Anselmo, VandeMoortel, Terca практично весь асортимент клінкерної цегли повторюють в клінкерну плитку.

Така плитка виготовляється за особливою технологією і обадает всі переваги клінкерної цегли: чи не змінює свій зовнішній вигляд під впливом сонячного випромінювання, має захисні властивості для фасаду від негативних впливів зовнішніх чинників, виробляється з натуральної сировини без штучних хімічних добавок. Всі ці фактори, а також більш низька, в порівнянні з клінкерною цеглою, вартість зробили клінкерну плитку популярним матеріалом для оздоблення фасадів будинків, а застосування кутових плиток дозволяє надати будівлі достовірний вид цегляного фасаду.

В даний час клінкерна плитка набуває більшої популярності в обробці інтер'єрів, облицювання камінів. Модний дизайнерський стиль лофт заснований на застосуванні клінкерної плитки для облицювання стін всередині будинку.

Великий вибір в салоні «Клинер-стиль» клінкерної плитки, яка має багато різних забарвлень, форматів і структур лицьовій поверхні зможе втілити будь-яку саму сміливу дизайнерську ідею і зробити фасад будівлі або інтер'єр будинку неповторним і вишуканим.

 Плитка в інтер'єрі

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння