Покрівельні матеріали

Покрівлею називають верхнє покриття даху, основною метою якого є захист будівлі від негативного впливу навколишнього середовища, адже саме від надійності покриття в чималому ступені залежить не тільки тепло і затишок, але і зовнішній вигляд всього будинку. Будь-яка покрівля являє собою набір багатьох елементів, при цьому, кожен елемент має своє важливе призначення, що впливає на загальну надійність даху.

Насправді основна складність полягає в тому, щоб з усього розмаїття існуючих видів покрівельних матеріалів вибрати саме той, який найкращим чином буде відповідати пропонованим вимогам і умовам. Основні відміну всіх покрівельних матеріалів між собою полягають в технічних і екологічних характеристиках, експлуатаційних параметрах, зовнішній вигляд і ціною. Головною відмінністю всіх покрівельних матеріалів є їх термін служби. Є матеріали з терміном служби 5-20 років -це бітумні хвилясті листи, бітумна черепиця, профільні оцинковані листи, металочерепиця: всі ці матеріали призначені для облаштування покрівель тимчасових будівель і споруд, термін експлуатації яких може коливатися від декількох місяців до декількох років. До таких будівель належать: будівельні вагончики, зупинкові павільйони, складські приміщення, продуктові кіоски, а також щитові і каркасні будинки. Через велику конкуренцію в даному сегменті, основною метою багатьох виробників є розробка і впровадження передових технологій, що використовуються у виробництві покрівельних матеріалів. Саме це і стало основним стимулом для постійного підвищення якості металочерепиці та профнастилу, а також поліпшення їх пластичності, міцності і зовнішнього вигляду. Але все-одно всі ці матеріали є імітацією натуральних довговічних покрівельних матеріалів, таких як керамічна черепиця і натуральний сланець. Бітумна "черепиця" була придумана як імітація плоскої керамічної черепиці та сланцю, метало- "черепиця" імітує керамічну хвилясту черепицю. Замінники натуральних матеріалів дешевше і були розроблені на початку 20 століття для покриття каркасно-щитових будинків, які масово будувалися в Америці і Канаді для переселенців. До нас ці матеріали прийшли на початку 90-х років минулого століття і активно почали використовуватися для покриття приватних будинків і котеджів. Вже зараз багато дахів, які були побудовані 20 років тому з метало- "черепиці" і Бітумка потребують капітального ремонту, а то й повної заміни.

Для капітальних будівель і споруд необхідно використовувати покрівельні матеріали, термін служби яких порівняємо з терміном експлуатації всього будинку. До таких довговічним покрівельних матеріалів відносяться: керамічна і цементно-піщана черепиця, фальцева покрівля з міді, титан-цинку, алюмінію, натуральний сланець. Ці матеріали розраховані на експлуатацію кілька століть. Але на превеликий жаль, для основної маси забудовників вирішальним фактором у виборі покрівельного матеріалу є низька ціна, яка з часом виливається, в прямому сенсі, їм на голову.

Компанія "СУЧАСНИЙ ДІМ" рада запропонувати Вам великий вибір різних покрівельних матеріалів. Наші менеджери завжди готові проконсультувати Вас та надати всю необхідну інформацію щодо Вас цікавить!

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння