У чому перевага клінкерної бруківки

Клінкерна бруківка виготовляється з глини шляхом пресування і запікається в спеціальних печах при температурі 1100-1300 oC. Зазвичай клінкерна бруківка виготовляється у формі цегли розмірами 200х100, 240х118 і товщиною від 40 до 80 мм.

Міцність на стиск клінкерної бруківки складає 200 МПа (навіть при товщині 45 мм), що в 4 рази вище, ніж у бетонних виробів. Така міцність обумовлена ​​технологією виготовлення - екструдована і спресована глина спікається під час випалу, що гарантує підвищену міцність матеріалу.

Однією з головних особливостей керамічної бруківки є її колір - міцний, що не тьмяніє, однорідний по всій товщині. При цьому технологія виробництва не передбачає використання будь-яких барвників. Багатство колірної гами обумовлено використанням суміші різних глин, з яких в процесі випалу виходить різноманітна колірна гамма виробів, без штучних добавок і барвників - вічна гарантія збереження кольору.

Проста і завжди актуальна форма дозволяє застосовувати різноманітні способи укладання. З однакових елементів бруківки, покладених на плоских поверхнях, можна виконувати бордюри, сходи, карнизи та інші малі архітектурні форми.

Головними експлуатаційними перевагами клінкерної бруківки є у наполегливість до ковзання і міцність на стирання. < / strong> у клінкерної бруківки найвища стійкість до ковзання (клас U3) в будь-яких умовах експлуатації - суха або волога поверхня, а значить найвища ступінь безпеки! У клінкеру найвища міцність на стирання - клас А3. Середня кількість стертого в результаті випробування, відповідно до норми PN EN 1344, матеріалу не може перевищувати 450 мм 3 (піддається стирання клінкерна бруківка розміром 200 x 100 мм може стертися в ході випробування тільки на 0,025 мм). Показники стиранням клінкеру такі ж, як у граніту, в 3 рази менше, ніж у мармуру і в 40 разів менше, ніж у бетонних виробів!

Крім високої міцності, стійкості до ковзання, дуже низькою стирання, клінкерна бруківка має стійкість до слабких кислот (напр., лимонний сік або оцет) - це натуральна риса кераміки, оскільки глина, яка використовується для виробництва клінкеру, в результаті обробки набуває структуру, не вступають в хімічні реакції. Завдяки цьому бруківка має стійкість до впливу кислот, лугів, миючих засобів та інших їдких речовин.

Низьке водопоглинання клінкерної бруківки - близько 1%, обумовлює її високу морозостійкість , а значить і дуже тривалий термін експлуатації - кілька століть!

Таким чином, застосування клінкерної бруківки для мощення доріг, терас, площ, пішохідних доріжок дозволяє отримати не тільки прекрасний естетичний вид зазначених територій, а й чудові експлуатаційні показники і показники безпеки , які не змінюються весь довгий-довгий термін служби. І що не маловажно, застосування клінкерної бруківки для мощенія- економічно вигідно , так як не потрібні додаткові витрати на обслуговування і ремонт вимощених територій!

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння