Зробити терасу з керамічних плит Keracerm Osmose, Agrob Buchtal можна швидко без важких бетонних робіт. Існує декілька поширених способів пристрою терас, експлуатованих покрівель, мощення біля будинку без виготовлення бетонної основи.

Перший спосіб укладання терасових плит це суха укладання терасових плит Keracerm Osmose, Agrob Buchtal на дренажний підставу.

 Укладання терасових плит на гравій

Спочатку необхідно виконати підготовку підстави для фінішного покриття з керамічних плит Keracerm Osmose, Agrob Buchtal.

На першому етапі знімається верхній шар грунту, потім котлован засипається щебенем фракції 5-20 з пошаровим трамбуванням. На щебінь укладається розділовий шар геотекстилю, який перешкоджає змішуванню ущільненого щебеневої шару з більш дрібним шаром, що вирівнює з гравію. Геотексіль запобігає зменшення несучої здатності на поверхні дренажного підстави, яке викликане розущільненням крупно зернистого шару щебеню через осідання дрібних частинок гравію під впливом механічних навантажень і потоку зливових або талих вод. Зверху розділового шару відсипатися вирівнюючий шар близько 5 см з дрібного гравію, на який укладаємо керамічні терасові плити.

 Підстава під укладку терасових плит

В залежності від того, яке навантаження буде діяти на майданчик мощення терасовими плитами, розраховується товщина щебеневого шару і щільність геотекстилю.

Для пішохідних зон достатня товщина ущільненого щебеню 10 см і беремо геотекстиль Typar SF 20, якщо на майданчик планується заїзд легкових автомобілів, то товщина щебеню повинна бути мінімум 20 см і застосовуємо геотекстиль Typar SF 32. Для ділянок мощення, де передбачається заїзд вантажного транспорту, товщина утрамбованого щебеню повинна бути не менше 40 см і застосовуємо геотекстиль Typar SF 40.

Шов між плитами залишають 3 мм і заповнюють його грубозернистим піском.

Можна шви між плитами робити більше і заповнювати їх декоративним гравієм з різних мінеральних порід.

Сухий спосіб укладання терасових плит Keracerm Osmose, Agrob Buchtal на дренажний підставу вигідніше матеріально, технологічно це дешевше і швидше, ніж пристрій бетонної основи. Гравій і щебінь пропускають воду в глиб грунту з поверхні тераси, не утворюються калюжі, що не застоюється бруд-вся вода йде між швів плитки в грунт.

укладання плит з широким швом

Другий спосіб укладання це укладання керамічних терасових плит на пластикові опори. Цей спосіб укладання терасових плит часто застосовується для пристрою експлуатованих покрівель, терас, фальшпідлоги де вже існує стабільний тверду основу. Опори можуть бути нерегульовані або регульовані по висоті.

 Нерегульовані опори для тераси

Нерегульовані опори застосовуються там, де є готове рівне тверду основу і немає необхідності піднімати верх тераси на більш високий рівень.

 Регульована опора для терасових плит < / p>

Регульовані опори для терасових плит застосовуються там, де необхідно вирівнювати верх тераси, де основа має великі перепади по висоті. Регульовані опори дозволяють підняти терасові плити на висоту до 30 сантиметрів, а якщо застосувати спеціальні подовжувачі до опор, то можливо терасу або фальшпол підняти до 66 сантиметрів над підставою.

 Укладання плит на опори

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння