Властивості клінкерної бруківки

Клінкерна бруківка виготовляється з глини шляхом пресування і запікається в спеціальних печах при температурі 1100-1300 ° C.
Зазвичай клінкерна бруківка виготовляється у формі цегли розмірами 200х100, 240х118 і товщиною від 40 до 80 мм.

Міцність на стиск клінкерної бруківки складає до 200 МПа (навіть при товщині 45 мм), що в 4 рази вище, ніж у бетонних виробів. Така міцність досягається за допомогою спеціальної технології виготовлення - екструдована і спресована глина спікається під час випалу, що гарантує підвищену міцність матеріалу.

Однією з головних особливостей керамічної бруківки є її колір - міцний, що не тьмяніє, однорідний по всій товщині , причому, в процесі виробництва не використовуються барвників. Багатство колірної гами обумовлено використанням суміші різних глин, з яких в процесі випалу виходить різноманітні колірні відтінки виробів.

Проста форма клінкерної бруківки дозволяє застосовувати різноманітні способи укладання. З однакових елементів бруківки, покладених на плоских поверхнях, можна виконувати бордюри, сходи, карнизи та інші архітектурні форми.

Головними перевагами клінкерної бруківки є стійкість до ковзання і міцність на стирання. У клінкерної бруківки найвища стійкість до ковзання -клас U3 в будь-яких умовах експлуатації - суха або волога поверхня, а значить найвища ступінь безпеки! У клінкеру найвища міцність на стирання - клас А3. Показники істераемості клінкеру такі ж, як у граніту, в 3 рази краще, ніж у мармуру і в 40 разів краще, ніж у бетонних виробів!

Крім високої міцності, стійкості до ковзання, дуже низькою стирання, клінкерна бруківка має стійкість до слабких кіслотам- це природна особливість кераміки, оскільки глина, яка використовується для виробництва клінкеру, в результаті обробки набуває структуру, не вступають в хімічні реакції. Завдяки цьому бруківка має стійкість до впливу кислот, лугів, нафтопродуктів, миючих засобів та інших хімічно активних речовин.

Низьке водопоглинання клінкерної бруківки - близько 1%, обумовлює її високу морозостійкість, а значить і дуже тривалий термін експлуатації - кілька століть!

Таким чином, застосування клінкерної бруківки для мощення доріг, терас, площ, пішохідних доріжок дозволяє отримати не тільки прекрасний естетичний вигляд території, а й чудові експлуатаційні показники і показники безпеки, які не змінюються протягом усього служби і не вимагають додаткових витрат на обслуговування і ремонт!

В асортименті компанії «Сучасний дім» представлена ​​клінкерна бруківка кращих європейських виробників: AGROBBUCHTAL, CRH, FELDHAUS, ROBEN, KERAWIL, MUHR, WIENERBERGER. Величезний вибір тротуарної плитки різної кольорової гами, структури поверхні і різних форматів дозволяє підібрати варіант бруківки, який буде поєднуватися з фасадом будинку, забором, іншими архітектурними елементами, а, значить, втілити в реальність будь-яке рішення ландшафтного дизайну.

Крім послуги з грамотному підбору клінкерної бруківки, компанія «Сучасний дім» може зробити ландшафтний проект, а також, ми можемо виконати роботи по реалізації цього проекту.

Купуючи бруківку в компанії «Сучасний дім» покупець купує не тільки матеріал , він отримує готове будівельне рішення. Ми беремо на себе всі турботи по доставці матеріалів на будмайданчик, їх розвантаження, складування, виконаємо підготовчі роботи і професійно укладемо бруківку.

Купуючи у нас бруківку, покупець отримує від нас весь спектр необхідних йому послуг.

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння