При виборі типу перекриття необхідно враховувати такі фактори, як міцність, легкість, простота монтажу, звуко-і теплоізоляція. Перекриття Porotherm володіють всіма цими якостями і мають ряд переваг перед іншими при використанні їх в малоповерховому будівництві та реконструкції.

Універсальних, ідеальних у всіх відносинах, що підходять для будь-якого будівництва перекриттів, зрозуміло, не буває. Всі вони розробляються для певних класів будівель і споруд. Тому в промисловому будівництві і інших будівлях, де змінні технічні навантаження перевищують 5,0 kH / m2 (500 кг / м2) перекриття Porotherm застосовувати не рекомендується.

Родзинка їх у тому, що це часто ребристе перекриття складається з легких залізобетонних балок, пустотілих блоків та монолітного бетону , що заливається на будівництві. Через пустотілих блоків, якими заповнюється перекриття Porotherm, і особливої ​​конструкції балок воно виявляється легше, ніж монолітні перекриття або перекриття, виготовлені із застосуванням плит БПР.

Перекриття Porotherm призначені для монтажу ручним способом, не використовуючи складних будівельних механізмів, так як вага балок 12 кг / м і пустотілих блоків 16 кг.

Балки часторебристого перекриття Porotherm виготовлені з арматурного каркаса, нижня частина якого залита бетоном класу В-20, перетином 40х120 мм. Саме ці балки, конструкція яких була розроблена близько 20 років тому в Польщі, успішно застосовуються в Німеччині, Австрії, Швеції, Литві та інших країнах, і є новацією, що відрізняє перекриття Porotherm від збірних залізобетонних перекриттів, які використовувалися в нашій країні при будівництві «сталінських »будинків. Різниця в тому, що в той час блоки укладалися на металеві двотавр. Але вага 6-метрової балки Porotherm - 75 кг, а двотавру такої ж довжини, висотою 24 см - 180 кг. Як кажуть в рекламних роликах - «відчуйте різницю»!

Підготовчі роботи для виготовлення монолітного перекриття: монтаж опалубки, підпір, в'язка і кріплення арматури - займають багато часу. Для монтажу перекриття Porotherm опалубка не потрібна. Це прискорює всі будівельні роботи. При монтажі перекриття Porotherm потрібно підперти тільки балки перекриття.
Вага 1 м2 перекриття Porotherm (враховуючи верхній шар бетону) близько 260 кг. Традиційні залізобетонні перекриття з шаром, що вирівнює бетону важать близько 380 кг. Таким чином, виходить різниця в 120 кг. Перекриваючи площа 200 м2 перекриттям Porotherm , досягається економія у вазі 24 т!

Переваги перекриття Porotherm :

• дешевше монолітних перекриттів з урахуванням всіх матеріалів і трудовитрат;
• при монтажі перекриття на будмайданчику не використовується опалубка;
• має гарну звукоізоляцію і теплоізоляцією;
• монтується без допомоги крана;
• набагато легше, ніж традиційні плити перекриття.

Безсумнівним плюсом перекриттів Porotherm при реконструкції споруд є те, що їх можна монтувати в будівлях з наявної дахом.
Перекриття ці можуть застосовуватися і при будівництві 9-поверхових будинків, але, оскільки на будмайданчику все одно з'являться крани, економічний ефект буде не настільки очевидний.

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння