Лінійний водовідвід і точковий дренаж

Дуже незручно, коли після рясного дощу на землі, доріжках залишаються калюжі, Ви самостійно намагаєтеся відвести воду, що скупчилася подалі від ділянки, копаєте канавки, ямки, направляєте туди воду, але не завжди ваша праця виправданий. Як вчинити в цій ситуації, куди ж подіти воду, що скупчилася?

А вихід є, потрібно зробити поверхневу систему водовідведення, яка буде збирати і відводити дощові і талі води.

Існує два види системи водовідведення: лінійний і точковий, їх можна встановлювати як окремо один від одного, так і поєднане.

Лінійна система водовідведення складається з закритих гратами лотків і пісковловлювачів, об'єднаних в єдину мережу, яка призначена для збору води і подальшим її відведенням в зливову каналізацію.

водовідвідних лоток може бути бетонний, полімербетонний і пластиковий.

Пісковловлювачі - це ємності необхідні для затримування піску, листя та іншого сміття, винесеного потоком води.

Пластикові лотки зручні в монтажі, мають невелику вагу-их можна перевозити навіть легковим автомобілем. Пластикові лотки легко стикуються один з одним і з пісковловлювача. Пластикові лотки мають вбудовані відводи для підключення дренажної або каналізаційної труби. Пластикові лотки призначені для експлуатації з навантаженням до 25 тонн, для цього лоток необхідно укладати на щебеневої основи товщиною 10-15 сантиметрів, а збоку бетонувати. Накривати такі лінійні водовідводи необхідно тільки чавунними рещеткой. Якщо лінія водовідведення розташована в пішохідній зоні, де немає великого експлуатаційного навантаження, то лотки можна закривати металевими оцинкованими гратами.

Для правильного підбору глибини лотків необхідно враховувати площу водозбору, ухил поверхні і матеріал поверхні, з якої планується збір і відведення зливових і талих вод . Для великих площ зі складним рельєфом необхідно виконати гідравлічний розрахунок, який буде враховувати всі експлуатаційні фактори , при цьому потрібно врахувати вид грунту, кількість талих і дощових вод, навантаження.

Точковий дренаж використовується для місцевого збору дощових і талих вод, він володіє меншою пропускною здатністю, але запобігає підтоплення підвальних приміщень і продовжує термін експлуатації фундаменту. Воду беруть пластикові дощоприймачі, які встановлюють під покрівельними водостоками, в приямках біля дверей, під поливальні кранами і в інших місцях, де необхідний збір води. Вода з дощоприймачів по трубах направляється в зливову каналізацію.

Питання про відвід талих і дощових вод, як правило, постає в процесі будівництва, але все-таки система дренажу повинна проектуватися ще на стадії розробки генплану ділянки.

Якщо Ви хочете, щоб навколо Вашого будинку не було калюж, бруду і сміття, то на Вашій ділянці потрібно виконати систему водовідведення.

Правильно розрахований і грамотно виконаний поверхневий дренаж - це чистота, краса, зручність і комфорт на Вашій ділянці.

Наші фахівці професійно спроектують систему поверхневого і дренажного водовідведення, підберуть необхідні елементи, а також , якісно змонтують всю систему.

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння