Останнім часом серед забудовників все більш популярними стають будинку з мансардами. Мансарда-це житлове приміщення, розташоване безпосередньо під дахом будівлі, іншими словами, мансарда-це житловий горище. Перевага будинку з мансардою полягає в тому, що максимально використовується площа забудови, будинок має більш акуратний вигляд і менші габаритні розміри.

Мансарду можна влаштувати в будь-якому будинку, де горищне приміщення має відповідні габарити. Для влаштування мансарди в першу чергу необхідно правильно утеплити підпокрівельний простір, а так само забезпечити приміщення денним світлом. Для утеплення необхідно використовувати ефективні базальтові утеплювачі PAROC або ROCKWOOL.

Важливо правильно виконати утеплення, при цьому, забезпечивши хорошу вентиляцію підпокрівельного простору. Знизу утеплювача укладається спеціальна парогерметічная плівка, що захищає його від водяної пари, що знаходяться всередині приміщення. Утеплювач укладається між крокв і зверху накривається спеціальної супердифузійної мембраною, яка випускає вологу з утеплювача, в той же час, захищаючи його від атмосферної вологи.

На крокви набивається контррейки товщиною 3-5 см, яка формує вільний для руху повітря простір. Для припливу повітря знизу використовують спеціальні решітки, або підшивка карнизного свеса виконується з перфорованого сайдингу. Для вільного виходу повітря з підпокрівельного простору в коник монтуються спеціальні аероелементи різної конструкції.

Таким чином, використовуючи конвекцію повітряних мас, ми забезпечуємо необхідну для нормальної роботи утеплювача вентиляцію, що видаляє зайву вологу з підпокрівельного простору. Перевірено, що збільшення вологості всього на 1%, погіршує властивості утеплювача на 15%. Тому, для розрахунку необхідної товщини утеплювача, необхідно враховувати зниження теоретичних показників в умовах експлуатації.

Щоб приміщення були світлими, в покрівлю монтуються спеціальні мансардні вікна VELUX. Сумарна площа вікон повинна бути близько 10%від загальної площі приміщення.

Важливим моментом в пристрої мансарди є вибір покрівельного матеріалу.
Ідеальним покрівельним матеріалом для влаштування мансарди є керамічна черепиця, тому що вона акумулює тепло взимку, не розжарюється на сонці влітку, не шумить під час дощу, не вигоряє і не вимагає додаткових витрат на ремонт протягом всього терміну експлуатації будинку.

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння