Технологія будівництва будинків з пустотілих керамічних блоків Porotherm засноване на тих же правилах, що і будівництво будівель з цегли, але при використанні великоформатних блоків Porotherm є певні особливості.

При укладанні блоків Porotherm не використовується кладочна суміш в вертикальних швах. По вертикалі блоки Porotherm з'єднуються по системі паз - гребінь, яка передбачена конструкцією блоку. Виняток є формування кута стіни, де використовуються кутові і половинчасті блоки.

 Укладання блоку Porotherm

РІС. 1

Розчин кладки у вертикальних стиках потрібно використовувати між цілими і різаними блоками.

Для якісного виконання кладки з великоформатних керамічних блоків необхідно вирівняти нульовий рівень в горизонтальній площині. Для відсікання капілярного підтягування вологи в несучій стіні необхідно виконати гідроізоляцію перед першим рядом блоків.

Великоформатні блоки Porotherm необхідно укладати так, щоб вертикальні стики в сусідніх горизонтальних рядах були зміщені щодо друг-друга на половину блоку, але не меньше 10 см в стінах з цілих блоків, а в стінах з різаними блоками зрушення допускається не менше 4 см.

 Вертикальна перев'язка блоків Porotherm

РІС. 2

Коли довжина несучої стіни не кратна розміру блоку Porotherm, то необхідно прирізати блоки до потрібного розміру, а вертикальний шов між цілим блоком і різаної частиною потрібно заповнити теплоізоляційним розчином кладки . Для різання великоформатних керамічних блоків використовують спеціальну електромеханічну пилу "Алігатор" або стаціонарні дискові верстати з глибиною різу більше 25 см.

 Різка блоків Porotherm

РІС. 3

Прирізані блоки рекомендується вкладати в стіна якнайдалі від кутів, віконних і дверних прорізів.

Для кладки зовнішніх стін з блоків Porotherm використовується спеціальний теплоізолюючий розчин, наприклад LM-21 e виробництва

Quick-Mix. Кладку блоків необхідно виконувати при температурі зовнішнього повітря не нижче + 5С. Блоки необхідно зволожувати водою, щоб вони не поглинали інтенсивно воду з розчину. Товщина шару розчину в горизонтальних швах повинна бути в межах 8-12 мм.

Кладку зовнішніх несучих стін з блоків Porotherm потрібно починати з формування кутів. Для формування кута будинку необхідно використовувати добірні "кутові" і "половинчасті" блоки, які забезпечать правильну перев'язку горизонтальних рядів (рис.1). У кожному кутку виводять кладку на три ряди, потім укладають блоки між кутами.

Щоб уникнути перекосів при кладці блоки Porotherm спочатку стикують у вертикальному стику гребінь-паз, а потім опускають вниз на розчин.

 Кладка блоків

РІС. 4

Контроль вертикальності стін виконується на кутах за допомогою схилу і будівельного рівня, як і при кладці з дрібно штучних матеріалів -з керамічної або силікатної цегли. Контроль горизонтальності кладки між кутами стіни і контроль площині здійснюється каменярем за допомогою шнура, натягнутого між кутами.

Внутрішні несучі стіни з керамічних блоків Porotherm необхідно зводити одночасно зі зведенням зовнішніх стін . Непарні ряди блоків пристиковуються до зовнішньої стіни, а парні ряди заводяться в зовнішній блок, який попередньо підрізають на 10-15 см. З'єднання блоків зовнішньої стіни і внутрішньої утеплюється 5 см шаром утеплювача.

 Стиковка стін

УВАГА! Свердлити стіни з блоків Porotherm можна тільки безударной дрилем!

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння