Високі ціни на газ, електроенергію змушують замислюватися: з яких матеріалів будувати будинок, щоб витрати взимку на опалення, а влітку на кондиціонери не били по сімейному бюджету.

Давайте розбиратися.

В Україні діє будівельні норми, які визначають теплотехнічні характеристики зведених конструкцій: стін, вікон, перекриттів, покрівлі, підлоги.

Відповідно до ДБН В.2.6-31: 2006 «Теплова ізоляція будівель» величина опору теплопередачі для зовнішніх стін повинна бути не нижче R = 3.3 м < sup> 2 З 0 / Вт.

Різні матеріали мають різні теплотехнічні властивості, які характеризуються коефіцієнтом теплопровідності λ . Чим менше цей коефіцієнт, тим менше матеріал проводить тепло, а, значить, краще його зберігає. І, навпаки, чим більше цей коефіцієнт, тим гірше матеріал зберігає тепло!

Є ще одна величина, яка визначає теплотехнічні характеристики матеріалу- це опір теплопередачі , позначається R . Ці характеристики взаємопов'язані такою формулою: R = δ / λ, де δ - це товщина матеріалу.

Щоб розрахувати, якої товщини повинна бути зовнішня стіна будинку, потрібно скористатися формулою R = δ / λ , згадуючи алгебру отримуємо: δ = Rλ , а по нашим нормам: δ = 3,3λ.

Знаючи коефіцієнт λ для різних матеріалів, можемо порахувати товщину захисної конструкції з різних матеріалів.

Наприклад :

Деревина (сосна, ялина) має λ = 0,18 Вт / м²К, розраховуємо товщину стіни δ = 3,3х0,18 = 0,594 м. тобто, модні зруби з кругляка в 30 сантиметрів реально треба будувати по товщині в 2 колоди!

Розглянемо ще один« теплий »матеріал - ракушняк .

Блок з ракушняка має λ = 0,40 Вт / м²К, розраховуємо товщину стіни з ракушняка: δ = 3,3х0,40 = 1,32 м! < / span>

При розмірах ракушняка 40х20х20 см, реально стіну потрібно будувати в 3 блоки!

Керамічний саман має λ = 0,47 Вт / м²К, розраховуємо товщину стіни з цегли: δ = 3,3х0, 47 = 1,565 м!

Керамічна повнотіла цегла (звичайний червона цегла ) має

λ = 0,56 Вт / м²К, розраховуємо товщину стіни з цегли: δ = 3,3х0,56 = 1,848 м!

Інакше кажучи, щоб будинок з червоної цегли відповідала нашим теплотехнічним нормам, потрібно будувати стіну товщиною майже 1,5 - 2 метри !

І це все з теоретичних показниками коефіцієнта теплопровідності. А в реальності, коли ці матеріали знайдуть експлуатаційну вологість, все стане ще гірше!

Природно, що таку фортецю сенсу немає зводити, тому , фахівці розробили різні технології, щоб зовнішня стіна мала звичайні для нас розміри 40-50 см, але в той же час, витрати на опалення були мінімальними.

У більшості всі технології зведення теплозберігаючих стін засновані на застосуванні матеріалів, що утеплюють. Це: базальтова вата, скловата, піноскло, пінополістирольні і пеноурітановие утеплювачі, штукатурки на основі перліту і вермикуліту .

Однак, фахівці австрійського концерну Wienerberger розробили і налагодили серійне виробництво унікальних несучих блоків, пористої кераміки, які дозволяють зводити стіни товщиною 44 сантиметри без додаткового застосування теплоізоляційних матеріалів.

Величина опору теплопередачі стіни з керамічних пустотілих блоків POROTHERM 44 p + w дорівнює 3,33 м 2 К / Вт, що відповідає нашим нормам.

Якщо Ви хочете більше економити на енергоносіях, то спеціально для Вас концерн Wienerberger почав випускати блок POROTHERM 44 EKO + . У цих блоків опір теплопередачі одно 4,35 мк / Вт, що на 30%вище нормативної!

З 2015 року концерн Wienerberger почав випускати на заводі в Угорщині новий блок Porotherm Klima , Блоки Porotherm Klima при стандартних зовнішніх розмірах 30, 38 і 44 сантиметри мають більшу кількість рядів внутрішніх порожнин , що пояснює їх кращі теплозберігаючі властивості. При товщині блоку 38 см маємо опір теплопередачі R = 3,66, що на 10%більше, ніж потрібно за ДБН ( докладніше про ці блоках в публікації Нові теплозберігаючі блоки Porotherm Klima ).

Для вимогливих клієнтів, які вміють рахувати свої витрати, концерн Wienerberger має в асортименті блоки з коефіцієнтом термічного опору R = 5.88! Такий сберегающей здатністю володіють блоки Porotherm 44 Termo , у яких внутрішні порожнечі заповнені базальтової ватою ( читайте публікацію Блоки Porotherm Termo ).

 технічні характеристики блоків

Технологи компанії Heluz розробили і впровадили у виробництво керамічні блоки серії Family 2 in 1 з заповненням внутрішніх порожнин пінопластовими кульками. Такі блоки мають ще більший коефіцієнт термічного опору до R = 9.06!

В асортименті керамічних блоків компанія СУЧАСНИЙ ДІМ має новаторську систему Porotherm Dry Fix , розроблену фахівцями австрійського концерну Wienerberger.

POROTHERM DRYFIX - це система кладки шліфованих пустотілих керамічних блоків на спінений поліуретановий клей для кам'яної кладки.

У системі використовуються керамічні пустотілі блоки Porotherm DryFix , які мають ідеальні геометричні розміри, за рахунок додаткової шліфовці горизонтальних поверхонь. Для з'єднання порожнистих блоків в системі застосовуються спеціальні балончики з поліуретановим клеєм. Клей наноситься на горизонтальну поверхню блоків за допомогою звичайного пістолета для монтажної піни, і не вимагає ніякої додаткової підготовки. Це дуже проста і абсолютно новаторська система з'єднання порожнистих керамічних блоків.

Система кладки Dryfix

Cистема кладки стін POROTHERM DRYFIX дозволяє зводити стіни в 2 рази швидше традиційної кладки стін з блоків POROTHERM і в 5 разів швидше кладки стін з цегли! Можливість проводити кладочні роботи в зимовий період при негативних температурах до -5 ° С. Можливість навантажувати стіни через кілька годин після їх зведення, так як відсутній цементний розчин, який набирає міцність за 28 днів, а при низьких температурах - на багато довше! Треба менше підсобних робітників через відсутність циклу приготування суміші кладки. Можливість виробляти оздоблювальні роботи відразу ж після зведення стін з меншими витратами на матеріали, так як стіни мають ідеальну геометрію і не містять вологи.

все це дозволяє значно скоротити терміни введення в експлуатацію будівель, а значить, скоротити накладні витрати, пов'язані із забезпеченням будівельного циклу - охорона будівельного майданчика, оплата тимчасових схем електропостачання, погодинна оплата праці працівникам та інші витрати.

< p> а найголовніший економічний ефект - це можливість швидше розпочати експлуатацію будівлі, а значить, швидше почати отримувати прибуток!

Основні переваги стін з керамічних блоків HELUZ, POROTHERM, Leier:

1. Стіна з керамічних блоків не вимагає армування і заставних деталей - економляться кошти на дорогому металі.

2. Кращий розподіл навантаження - стіна з керамічних блоків однорідна, таким чином менше ризик появи тріщин.

3. Стіна з пустотілих блоків Porotherm, Heluz легше, ніж цегляна стіна з утеплювачем:

4. Технологічність - блоки укладаються швидше, не потрібна висока кваліфікація робітників.

5. Розчину потрібно в 4 рази менше, ніж для стіни з рядового цегли.

6. Керамічні блоки мають хорошу паропроникність - стіни "дихають", акумулюють тепло і згладжують різкі перепади зовнішньої температури, тобто підтримується сприятливий для людини мікроклімат приміщень.

7. Керамічні блоки витримують навантаження 100кг на см2, тому з них можна зводити несучі стіни без додаткових несучих каркасів.

8. Керамічні блоки мають дуже хороші показники по звукоізоляції до 55dB.

9. Керамічні блоки мають низьке вологопоглинання, а значить високу морозостійкість.

11. Керамічні блоки - негорючий матеріал, мають вогнетривкість 3 години.

12. Керамічні блоки - це 100%натуральний продукт.

13. Блоки Heluz, Porotherm мають сертифікацію ISO 9001.

В компанії «Сучасний дім» представлений весь асортимент керамічних блоків Heluz:

Heluz Family, Heluz Plus, Heluz Family 2 in 1

і концерну Wienerberger:

Porotherm-8, Porotherm-11.5, Porotherm-25, Porotherm-30, Porotherm-38, Porptherm-44,

Porotherm-44 EKO +, Porotherm Klima, Porotherm Thermo .

Ми Зробити < strong> теплотехнічний розрахунок стін з різних матеріалів, що б підібрати потрібний формат блоків і отримати максимальну економію енергоносіїв.

Купивши керамічні блоки, покупець може замовити у нас послуги по будівництву стін з цих блоків.

Ми візьмемо на себе всі турботи по доставці блоків на будмайданчик, розвантаження, складування і професійно виконаємо будівельні роботи.

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння