Матеріали для облицювання цоколя будинку

Оздоблення цоколя будинку - це важливе завдання в архітектурному та технологічному аспекті, так як від вибору матеріалу для обробки цоколя залежить не тільки зовнішній вигляд будинку, але і надійність вузла стіна- фундамент.

Матеріали для обробки цоколя повинні бути особливо стійкі до впливу зовнішніх факторів, таких як, сніг, дощ, мороз. Саме негативний вплив на цоколь надає сніг. У сніжні зими не завжди вдається повністю очистити цоколь від снігових заметів, Температура біля стіни трохи вище, ніж температура повітря і вплив сонячного випромінювання, особливо в ясну погоду, призводить до танення снігу. Тала вода просочує матеріал з якого зроблений цоколь, а зниження температури вночі призводить до кристалізації води в порах стіни. Лід розширюється і пошкоджує внутрішню структуру стіни. Таких циклів заморожування-розморожування за добу може бути кілька. Тому, матеріал обробки цоколя повинен витримувати такий вплив, щоб захистити несучу стіну від руйнування.

Є кілька надійних матеріалів для обробки і захисту цоколя : повнотіла клінкерна цегла, клінкерна плитка, плити з натурального каменю.

Натуральний камінь і повнотіла клінкерну цеглу досить важкий матеріал і повинні монтуватися на фундамент, а клінкерну плитку клеять на стіну без додаткового посилення фундаменту.

Основною перевагою використання цокольній плитки в порівнянні з природним каменем - це вартість. Вартість обробки справжнім каменем перевищує вартість обробки плиткою цокольній в кілька разів. За допомогою цокольній плитки можна домогтися імітацію будь-якого виду каменю, включаючи екзотичні і дуже дорогі.

у салоні КЛІНКЕР-СТИЛЬ представлена ​​велика кількість клінкерної плитки в формі цегли таких відомих виробників як, CRH, Muhr, Feldhaus, Roben, VandeMoortel, S. Anselmo, Vanersanden, Stroher.

< span style = "font-size: 10pt;"> Компанія Stroher крім плитки під цеглу випускає спеціальну цокольну плитку Cerabig розміром 300х150 мм і 600х300 мм, яка поєднує в собі зовнішній вигляд натурального каменю, його надійність з простотою монтажу клінкерної плитки.

Цокольна плитка значно легше натурального каменю, тому, її клеять безпосередньо на цоколь без застосування закладних деталей і анкерів.

Єдиною умовою для обробки цоколя клінкерною плиткою є застосування високоеластичного морозостійкого клею і водонепрон іцаемой затірки.

Наявність кутових елементів цокольній плитки дозволяє повністю імітувати вигляд натурального каменю.

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння